SUOMISVENSKA

Kulttuuri mielenterveyden vahvistajana

Kulttuuri on yksi tehokas keino vahvistaa mielenterveyttä. Lukuisten tutkimusten mukaan kulttuuri voi lisätä ihmisten onnellisuuden ja merkityksellisyyden tunteita. Kulttuuri eri muotoineen voi aktivoida ihmisiä etsimään uusia kokemuksia sekä pitämään mielensä virkeänä. Lisäksi kulttuuri on todettu tukevan ihmisten elämänhallintaa, luovan uusia ihmissuhteita ja verkostoja. Parhaimmillaan kulttuuri myös vahvistaa tunnetta, että kuulun tähän yhteisöön.

Perustelluista voidaan sanoa, että kulttuuri eri muotoineen (esim. soittaminen, laulaminen, teatteri ja muu esittävä taide, valokuvaus, kirjoittaminen, maalaus) parantaa koettua fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ja lisää hyvää mieltä. Viime kädessä kulttuuri myös pidentää elinikää.

Toivottavasti sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuessa kulttuurilla ja kulttuureilla on vankka paikkansa eri-ikäisten mielenterveyden edistäjänä. -Kyse on investoinnista. Jokainen mielenterveyteen sijoitettu euro tulee moninkertaisena takaisin viiden vuoden kuluessa.

Tervetuloa tekemään ja kokemaan hyvän mielen kulttuuritekoja. Tähän tarjoutuu mahdollisuus jälleen Vaasassa esim. toukokuussa Suomen mielenterveysseuran luotsaamassa vuosittaisessa tapahtumassa

Mental Health Art Week - hyvää mieltä kulttuurista (19.-28.5.2016).

Lue lisää täältä.

Toivottavasti nähdään!