SUOMISVENSKA

Mielenterveysosaaminen kansalaistaidoksi

Mielenterveys on voimavara, joka kuuluu kaikille. Se on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. "Ei ole hyvinvointia ja sen osana terveyttä ilman mielenterveyttä". Onneksi mielenterveyttä voi edistää ja mielenterveysosaamista voi vahvistaa.

Mielenterveysosaamisella tarkoitetaan arkisia ja yksinkertaisia keinoja, joiden avulla jokainen voi edistää omaa ja läheistensä mielenterveyttä. Mielenterveysosaaminen on yksi kansalaistaito kuten ovat perinteikkäät fyysisen puolen ensiaputaidotkin.

Mielenterveyden ongelma ei ole esteenä mielenterveysosaamisen vahvistamiselle ja arjen taitojen harjoittelulle. Päinvastoin mielenterveystaitojen vahvistaminen edesauttaa sairauksista toipumista ja niiden kanssa selviytymistä. Näitä taitoja voi opiskella esimerkiksi MIELENTERVEYDEN ENSIAPU 1 ja MIELENTERVEYDEN ENSIAPU 2 -koulutuksissa sekä vaikkapa ikääntyneille (60+-vuotta) tarkoitetuissa Senioreiden Hyvinvointitreeneissä.

- Tule mukaan tekemään mielenterveystaidosta kansalaistaito. Osallistu koulutukseen, hakeudu ohjaajakoulutukseen ja ryhdy kouluttajaksi.