SUOMISVENSKA

Tapahtumat

Pohjanmaan kriisikeskus Valo on asiakastyön ja mielenterveysosaamisen vahvistamisen lisäksi mukana erilaisissa mielenterveyttä ja hyvää mieltä edistävissä tapahtumissa. - Kulttuuri ja yhdessäolo vahvistavat mielenterveyttä ja vähentävät yksinäisyyttä.

Tulevissa tapahtumissa tiedotamme muun muassa alkavista koulutuksista sekä alueellisista ja valtakunnallisista tapahtumista, joissa olemme mukana ja joihin kutsumme Sinut mukaan. Vaasanseudun Mielenterveysseuran jäsen tai muutoin mielenterveysasioista kiinnostunut, tule mukaan toimimaan ja vaikuttamaan. - Lisätään hyvää mieltä yhdessä!

Tulevat tapahtumat

Hyvinvointipäivä & NY Minimessut

25.10.2017 klo 11-14:00

Vamiassa järjestetään jälleen Hyvinvointinpäivä ja NY Minimessut. Tervetuloa oppilaitokseemme kokemaan erilaisia hemmotteluhetkiä, mittauttamaan veriarvoja, tanssimaan ja nauttimaan hiljaisuudesta ja mahdollisesti nauttimaan päivän aikana maittava lounas opetusravintolassamme.

 

Mediatyöpaja aikuisille

26.10.2017 klo 10-12.00

Miten mediaa voi hyödyntää nuorisotyössä? Kaipaatko uusia yhteistyökumppaneita tai näkyvyyttä nuorten mediatuotoksille? Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää Pohjanmaan Kriisikeskus Valon kanssa mediatyöpajan Vaasassa. Tule mukaan!

Föreläsning om dubbeldiagnoser den 

26.10.2017 klo 18-20:00

Föreläsare: Nina Jacobsson, erfarenhetshandledare, socionomstuderande och föreläsare på Oikeahetki i Malax. Plats, tid och anmälningar; se bilagan.

 

Halloween-iltapäivä, Kyläkeskus Kultanummi

31.10.2017 klo 14:00

Tule kaivertamaan joko perinteinen kurpitsalyhty tai koristelemaan syksyinen lasilyhty.

Iltapäivä järjestetään osana Osallisuuden askeleet työllistymispoluille - hanketta ja on suunnattu työikäisille, tällä hetkellä työelämän ulkopuolella oleville Ristinummen ja Vähänkyrön asukkaille.

 

Mielenterveyden ensiapu 2 -koulutus

6-7.11.2017 klo 9-16:00

Pohjanmaan kriisikeskus Valo

MTEA2 -koulutuksessa tutustutaan yleisimpiin mielenterveyden häiriöihin kuten masennukseen ja ahdistuneisuuteen. Lisäksi käsitellään itsetuhoista käytöstä, psykoositiloja ja päihteiden väärinkäyttöä sekä opetellaan soveltamaan mielenterveyden ensiavun askeleita.

Koulutus kuuluu kärkihankekoulutuksiin ja se on osallistujille maksuton.

Ilmoittautuminen: Koulutukseen mahtuu 20 henkilöä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Varaa paikkasi täyttämällä ilmoittautumislomake tästä .

 ”Tunne itsesi sankarina” -musiikkityöpaja

 29.11.2017 klo 16:00

Nuorisotalo Ristikka, Jyrsijänkatu 2, 65370

Pohjanmaan kriisikeskus Valo toteuttaa yhteistyössä nuorisotalo Ristikan ja muusikko Tobias Tågin kanssa työpajan nuorille jonka tarkoituksena on innostaa musiikista innostuneita nuoria löytämään keinoja ilmaista itseään musiikin kautta, ja löytää nostetta itsetunnolleen. Työpajaan halutaan 6-10 osallistujaa, ajankohdaksi valikoitui 29.11. iltapäivä klo 16:00, ja paikaksi nuorisotalo Ristikka. Tarkoituksena on myös tavoittaa Ristinummen nuoria kaupunginosan sosiaalisen profiilin vuoksi. Tapahtuma on osallistujille maksuton. Pientä tarjoilua.

 Viimeinen ilmoittautumispäivä musiikkityöpajaan on 27.11.2017. 

Ilmoittautuminen: info@pohjanmaankriisikeskus

 

  

Vertaistukiryhmät 2017

  

Syksyllä 2017 tarjottavia vertaistukiryhmiä:

 

Ilmoittautuminen on menossa juuri nyt. Ota yhteyttä, tule mukaan.

 IHANAISET! 

Jatkamme kysyttyä keski-äkäisten naisten vertaisryhmää kriisikeskus Valossa marraskuussa 2017.

Tuntuuko sinusta, että omien kokemusten jakaminen muiden kanssa ja niistä keskusteleminen olisi juuri nyt paikallaan? Että muiden tarinat, usein niin samankaltaiset, toisivat helpotusta, uusia voimavaroja ja keinoja arjesta selviytymiseen myös sinulle?

40+ ikäisiä naisia tässä ryhmässä yhdistää mm. työuupuminen, masennus ja ruuhkavuosiin liittyvät ”kun en vaan jaksa olla niin monena” – olotilat. näistä aloittaen.. 
Ryhmän vetäjinä toimivat kriisikeskus Valon ryhmänohjaajat Annika ja Kaija. Ryhmä kokoontuu 8 kertaa ja jokaisella kerralla on oma teemansa.
Kun saamme kokoon 6-8 naista, niin aloitamme TI. 7.11.17 klo 17.30 – 19.00 Kokoonnumme kerran viikossa tiistaisin. Viimeinen kerta on TI 2.1.2018

Olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan kanssamme juuri niistä asioista, joista sopiikin puhua. Ryhmä on maksuton! 
Ilmoittaudu nopeasti, niin mahdut mukaan! 
Kriisityöntekijä Anette Hast, puh. 044 975 6419 tai anette.hast@pohjanmaankriisikeskus.fi

 
 

Sateenkaareva vertaistukiryhmä

Vaasan Seta ry ja Pohjanmaan kriisikeskus Valo aloittavat Sateenkaariryhmän Valossa. Ryhmä on tarkoitettu juuri sinulle, joka mietit seksuaalista suuntautumistasi tai sukupuoli-identiteettiäsi. Suomenkielinen ryhmä on maksuton ja sitä ohjaavat Valon kriisityöntekijä sekä vapaaehtoistoimija.

Yhteydenotot, kyselyt ja ilmoittautumiset Sateenkaareva ryhmään:
Pohjanmaan Kriisikeskus Valo 044 979 2439 (9:00-15:00) Vaasan Seta 040 521 0130 (klo 15 jälkeen)
Aloitamme ryhmän, kun saamme siihen osallistujia 6-8 henkilöä.