SUOMISVENSKA

Vapaaehtoistyö

Vuosittain koulutamme Pohjanmaan kriisikeskus Valon toimintaan vapaaehtoisia, jotka voivat toimia tukihenkilöinä henkilöille, jotka tarvitsevat apua ja tukea arkeensa mm. keskustellen, kuunnellen ja esim. yhdessä virastoissa käyden. Tukihenkilö voi kannustaa ja antaa arjen hallintaan työkaluja, mikä on monesti se paras lääke päästä taas niihin hyviin asioihin kiinni.

Tukihenkilöt voivat myös olla vertaisryhmissä ohjaajina työntekijän parina ja osallistua valtakunnalliseen kriisipuhelimeen päivystäjinä sekä olla mukana nettiauttamisessa. Kaikkeen vapaaehtoistoimintaan saa lisäkoulutusta peruskoulutuksen lisäksi. 

Peruskoulutuksen jälkeen tukihenkilöt työskentelevät yhdessä kriisikeskuksen työntekijöiden kanssa. Vapaaehtoisilla on tukenaan työnohjausta, eikä virkistystäkään unohdeta. Koulutus on maksuton ja ennen koulutuksen alkua pidetään haastattelut. Alaikäraja koulutukseen on 24 vuotta.

Tällä hetkellä meillä on käynnissä tukihenkilökoulutus, joka päättyy elokuussa 2017; siinä on mukana 12 henkilöä eli saman verran kuin kriisikeskus Valon historian ensimmäisessä tukihenkilökoulutuksessa, joka päättyi tammikuussa 2016. Nämä tukihenkilöt toimivat tällä hetkellä eri toiminnoissa ja olemme heistä hyvin ylpeitä.

Mikäli sinua kiinnostaa lähteä mukaan kriisikeskuksen vapaaehtoistoimintaan, ota rohkeasti yhteyttä keskuksen työntekijöihin, kerromme mielellämme tulevista koulutuksista ja toiminnastamme lisää!

Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin!

 

Tukihenkilöiden mietteitä koulutuksesta

”Tavoitteena on ollut kouluttaa ammattitaitoisia vapaaehtoisia ja siinä on onnistuttu. Nyt kun koko ajan laajemmin sovelletaan opittuja taitoja käytäntöön, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.”

”Jatkossa vapaaehtoisia voi sijoittaa entistä vaativampiin tehtäviin. Ja voidaan ottaa entistäkin vaativampia asiakkaita kriisikeskuksen asiakkaiksi.”

”Koulutuksessa oppi paljon myös itsestään.”

”Ilmapiiri Valossa ja koulutuksen sekä ihmisten monipuolisuus oli mahtava.”